Ga naar de inhoud

Technologie ouderenzorg

Technologie in de ouderenzorg nodig?

Technologie in de ouderenzorg kan een hele speurtocht zijn. Er zijn meer dan 130 instrumenten op gebied van welzijn en kwaliteitsmetingen. Dan is het logisch dat je soms tussen de bomen het bos niet meer kan zien. Toen we ons in november 2019 gingen verdiepen in dit onderwerp, kwamen we er al snel achter dat de meeste meet instrumenten een lange adem nodig hebben om er zichtbare resultaten uit te halen. Het doel van meten was eigenlijk altijd het verbeteren van de zorg, terwijl uit onderzoek van Leyden Academy bleek dat bewoners juist op zoek zijn naar klein geluk.

Wij proberen technologie makkelijk te maken, voor bewoners en medewerkers. Vaak zijn cliëntenraden ook aangesloten bij de gesprekken over Tante Co. 

technologie ouderenzorg

Klein geluk via technologie in de ouderenzorg

Klein geluk brengen bij de bewoners, dat is ons doel. Tante Co vervangt nooit het gesprek tussen medewerker en bewoner, maar het geeft wekelijks inzicht in wat bewoners bezighoudt en waar je ze blij mee kan maken. Technologie moet onzichtbaar zijn, vooral in de ouderenzorg. Je moet de technologie intuïtief kunnen bedienen, zonder uitleg of begeleiding. Dat bedoelen we met onzichtbare technologie in de ouderenzorg.

Tante Co is dus een combinatie van een meetinstrument en vermaak. We meten kort cyclisch, dus het is snel meten en snel resultaat. Per week leveren we inzichten aan locaties van verpleeghuizen waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Zo wordt technologie in de ouderenzorg laagdrempelig, makkelijk en slim, zonder meer werk voor de medewerkers. Veel locaties werken al met Tante Co en we brengen je graag in contact met deze locaties zodat zij hun ervaringen kunnen delen. Tante Co vervangt niet het gesprek tussen medewerker en bewoner en lost ook niet alle problemen van de wereld op, maar het is een vriendelijke toevoeging in het leven van bewoners en een extra plek waar ze gehoord worden, elke dag weer. Wanneer bewoners gewend zijn aan Tante Co, gaan ze zelf dagelijks even langs om hun mening te geven en een spelletje te spelen. Dit is voor ons altijd het grootste compliment als zorg organisatie. Dan speelt technologie niet meer de hoofdrol en maken we echt een verschil in de ouderenzorg van Nederland.

Meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie over technologie in de ouderenzorg