Ga naar de inhoud

Technologie in verpleeghuizen

Technologie in verpleeghuizen

Technologie in verpleeghuizen nodig?

Technologie in verpleeghuizen komt steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan allerlei apparaten die zelfredzaamheid ondersteunen, toepassingen zoals een alarmsysteem, digitale communicatie tussen familie of digitale spellen tegen dementie.

Zorgmedewerkers hebben veel profijt van technologische hulpmiddelen in verpleeghuizen. Technologie voor verpleeghuizen kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Ze kunnen ouderen helpen met hun dagelijkse dingen, data ophalen of bijvoorbeeld een fun factor creëren. De data en inzichten die uit een meetinstrument komen zijn erg waardevol. Hiermee kan ingespeeld worden op de wensen en behoeften van ouderen, waardoor klein geluk gecreëerd kan worden voor bewoners.

De regie terug via technologie in de ouderenzorg

Technologie in verpleeghuizen kan er ook voor zorgen dat ouderen weer regie terugkrijgen in hun leven. Wanneer normaal gesproken de medewerkers kozen wat voor film gedraaid werd, of wat de bewoners graag een keer zouden willen eten bij een diner, kan dat eenvoudig op een speelse en visuele manier gevraagd worden doormiddel van Tante Co. Dit bespaard tijd voor medewerkers en levert klein geluk op voor bewoners. Ook kan technologie in verpleeghuizen helpen bij het tegengaan van dementie, denk bijvoorbeeld aan braintrain spellen. Zulke spellen kunnen gespeeld worden op Tante Co. De bewoners kunnen deze spellen tegen Tante Co of tegen iemand anders spelen. De combinatie van feedback en vermaak is een waardevolle manier van technologie in verpleeghuizen.

Ouderen veranderen, ze zullen hoger opgeleid en digitaal vaardiger zijn. Hierdoor zal technologie in verpleeghuizen in de toekomst nog beter aansluiten. Ouderen kunnen er dan makkelijker mee overweg en zullen zelf het doel ervan beter kunnen begrijpen.

Meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie over technologie voor verpleeghuizen.