Meteen naar de inhoud

Blog

Periodiek meten van kwaliteit

Naast vermaak is Tante Co er ook altijd voor een beter leven. De informatie over corona met de bijbehorende maatregelen veranderen regelmatig. Hierbij is het van belang om voor de veiligheid van zowel de medewerkers als de bewoners, duidelijk voor ogen te hebben of de bewoners vinden dat ze genoeg informatie krijgen. Wellicht zullen de medewerkers het idee hebben dat ze heel duidelijk zijn, maar blijkt dat onder bewoners anders te zijn. Dit kan getoetst worden via Tante Co.

Met Tante Co kan er periodiek gemeten worden. Zo is de vraag: ‘Hoe vindt u de informatie die wij u geven over corona?’ op een locatie gesteld in Juni. Het resultaat daarvan was dat 53% van de bewoners de informatie goed vond. Dit betekent dat een groot deel van de bewoners de informatie nog niet goed genoeg vond. Zo kan de locatie hiermee aan de slag door bijvoorbeeld meer te communiceren omtrent corona. De vraag kan vervolgens weer terug komen om zo te kijken of deze aanpak geholpen heeft. Zo kwam de vraag: ‘Hoe vindt u de informatie die wij u geven over corona?’ in Oktober weer terug en vond 71% van de bewoners de informatie goed, dit is dus een positieve stijging van 18%.

Periodiek meten kan met allerlei vragen, denk bijvoorbeeld ook aan vragen als ‘Bent u wel eens eenzaam?’. Dit is een vraag waar mensen in een gesprek wellicht sneller sociaal wenselijk op zullen reageren, maar juist door Tante Co de mogelijkheid krijgen om anoniem te antwoorden. De medewerkers kunnen aan de hand van deze uitkomsten meer focus leggen op het onderwerp eenzaamheid. Hierna kan de vraag terug komen op Tante Co om zo te achterhalen of dit verbeterd is onder bewoners.